Курти најавио одржавање избора у четири општине на сјеверу КиМ на јесен

Срна
Курти најавио одржавање избора у четири општине на сјеверу КиМ на јесен

БЛЕД - Избори у четири општине на сјеверу КиМ биће одржани на јесен, изјавио је данас у интервјуу за Радио-телевизију Словеније премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, пренио је РТК.

Курти је у интервјуу за Радио-телевизију Словеније на Бледу, гдје учествује на Стратешком форуму, осим о организацији избора у четири општине на сјеверу, говорио и о оснивању ЗСО, казненим мјерама које ЕУ је наметнула Приштини, и поново критиковао Београд, преноси приштински медиј.

Он тврди да власти у Београду ''чине све да спријече Србе на сјеверу да се интегришу'', због чега му је, каже, потребна помоћ међународне заједнице, посебно Европске уније.

"Било је неких санкција нашој демократској земљи, због ситуације на сјеверу, за коју немамо никакву одговорност, тамо се боримо против насилног екстремизма, јер су нападнути војници Кфора, грађани и новинари. Истина је да од ових мјера трпе грађани, пословна заједница, али и државни органи у смислу споразума о стабилизацији и придруживању, који је блокиран. Сви грантови су суспендовани, а уклањање ових мера је права ствар коју треба да уради ЕУ", рекао је Курти, како преноси РТК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана