Ђурић: Курти мора бити санкционисан одлучно и без оклијевања

Срна
Ђурић: Курти мора бити санкционисан одлучно и без оклијевања

БЕОГРАД - Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић поручио да су најновији догађаји на Косову и Метохији само симптом да се самопроглашено Косово све више удаљава од демократије, а премијер Аљбин Курти сваки дан потврђује да је најбољи ученик режима из деведесетих година прошлог вијека.

"Нешто мора да се уради. Овај Божић нас је још једном подсетио - у питању су невини људски животи, понекад и животи деце, а тако и будућност читавог југоисточног крила Европе", рекао је он.

Ђурић је навео да је Куртијев сан да клинички експлоатише трагедију у Украјини, која, како је подсјетио, подржава територијални интегритет Србије укључујући и питање Косова и Метохије, као и да Србија недвосмислено подржава територијални интегритет Украјине.

Према његовим ријечима, свима је јасно шта Курти ради, а Србија ће наставити да тражи мир и да буде спремна да заштити свој народ ако затреба. "Да би се вратила за сто, Куртијева влада мора бити санкционисана због свог непредвидивог понашања од међународне заједнице и појединачних влада. Дошло је време да се то учини одлучно и без оклевања користећи сва расположива политичка и економска средства", рекао је Ђурић.

Он је за "Косово онлајн" навео да то значи да самопроглашено Косово мора да се врати на колосјек спровођења постојећих споразума, да се поново изгради повјерење у дијалог које је пољуљано и да се гледа у будућност умјесто у прошлост. "Предстојећа посета региону америчке делегације на високом нивоу коју предводи саветник Дерек Шоле је више него добродошла прилика за управо корак у том правцу", сматра Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана