Курти: Барикаде на сјеверу КиМ неће дуго моћи да остану

Танјуг
Курти: Барикаде на сјеверу КиМ неће дуго моћи да остану

ПРИШТИНА- Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас да барикаде на сјеверу Косова и Метохије неће моћи дуго да остану, као и да су поводом тог питања у комуникацији са Кфором, који је, како каже, тражио вријеме.

Курти је рекао да је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља “свакодневно у Косовској Митровици и у сталном контакту са командом Кфора у вези уклањања барикада”, пренела је Коха.

Поводом захтjева Србије Кфору за повратак до 1.000 српских припадника војске и полиције на КиМ, Курти је рекао да је то нереалан захтjев и тврди да је „израз беспомоћности“, да „никада није било потребе за српским војницима, па ни сада” и да ће НАТО бити против тог захтjева.

-Oни су упутили захтев Кфору, колико ја знам, то је наравно нереалан захтjев који више говори о њима, него о нашој земљи. Никада није било потребе за српским војницима у Републици Косово, никада није било потребе за српским војницима ни у 20. па ни у 19. вijеку. Овим захтjевима показују да су остали у 19. и 20. веку. Наравно, НАТО ће бити против. Они такође добро разумiју да ти јадни српски војници, за које тврде да ће их довести у нашу земљу, немају гдjе да дођу на Косово. Тако да је то више израз њихове немоћи него њихове моћи - сматра Курти.

Рекао је да они који, како тврди, “желе да Србија буде Русија и истовремено имају за циљ да дестабилизују Косово”, неће у томе успjети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана