Кризни штаб Србије донио нове мјере

Г.С.
Кризни штаб Србије донио нове мјере

Од данас су појачане контроле у цијелој Србији и отворен је контакт центар за пријаве непоштовања епидемиолошких мјера, закључци су са ванредне сједнице Кризног штаба за борбу против Ковида-19.

Епидемиолог доктор Предраг Кон реаговао је јуче након што је видио снимке из Смедерева и Врњачке Бање на којима је дошло до великих окупљања на којима се нису поштовале епидемиолошке мјере.

- Одмах сам писао премијерки Ани Брнабић - написао је Кон на свом Фејсбук профилу.

Он је у више наврата скренуо пажњу да се контрола поштовања епидемиолошких мјера не обавља како би требало, те да постоји реална опасност да због тога дође до разбуктавања вируса корона.

- Снимци које добијам о масовним прославама јуче из Смедерева, данас од синоћне представе у Врњачкој Бањи везане за исту естрадну умјетницу представљају потпуно бојкотовање мјера које су прописане као противепидемијске мјере. Гледајући овакве снимке сви љекари који су радили у ковид болницама и посебно инфектолози, анестезиолози и пулмолози виде поновно пуњење болница и пацијенте на респираторима. Родитељи дјеце која треба да пођу у школу осјећају страх. Поново апелујем на надлежне државне органе, институције и инспекције да раде свој посао - написао је Кон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана