Кривокапић: Моја посјета Београду зачетак нових односа

Тањуг
Кривокапић: Моја посјета Београду зачетак нових односа

БЕОГРАД - Мој долазак у Београд треба да буде почетак или зачетак нове путанје која ће бити обострано корисни односи Србије и Црне Горе и на благостање обе државе, рекао је вечерас црногорски премијер Здравко Кривокапић, који борави у првој званичној посјети Србији.

Он је за РТС рекао да је за релације између две земље можда је крива и једна и друга страна, али да не жели да се бави прошлошћу и да то доказује и ова посјета.

На питање зашто односи две земље не прате и добре односе грађана Србије и Црне Горе и да је једно од његових обећања била промјена Ђуклановићеве политике за коју се могло рећи и да је антисрпска, Кривокапић је истакао да тренутно нема антисрпске политике.

"Тренутно нема антисрпске политике ни било које друге осим оне проевропске, продемократске и програђанске, и наравно процрогорске, а то значи да оним људима који живе на тим просторима Влада треба да обезбједи најбоље услове и бољи квалитет живота", рекао је Кривокапић.

На констатацију да две земље и даље немају амбасадоре, Кривокапић је рекао да је у надлежности предсједника Црне Горе одабир амбасадора и да је он одбио приједлог да амбасадор у Београду буде Желидраг Никчевић из, као је рекао, њему познатих разлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана