Кристијану Голубовићу одређен притвор до 30 дана

Танјуг
Кристијану Голубовићу одређен притвор до 30 дана

Београд - Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Кристијану Голубовићу, који се сумњичи за угрожавање сигурности учеснице"Фарме" Тамаре Ђурић преко Фајсбука.

Судија за претходни поступак је донио ријешење којим је Голубовићу одређен притвор, због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело, рекла је Танјугу портпаролка суда Тања Кољеншић.

Притвор му је одређен на предлог Тужилаштва за високотехнолошки криминал, које га терети за кривично дјело угрожавање сигурности, јер је на свом профилу на Фејсбук написао: "Она (Тамара Ђурић) је здрава и жива само зато што сам ја наредио свима који ме обожавају да не смеју ни да је такну, а камоли да јој ураде све оно што заслужује".

Медији преносе да је Голубовић раније на саслушању у том тужилаштву потврдио да је написао спорни текст, али да је негирао да намјеравао да угрози сигурност Ђурићевој или било коме другом.

Голубовић чека служење казне од осам година затвора због препродаје хероина, али је недавно по четврти пут затражио одлагање казне због здравствених разлога.

Суд је наложио допуну медицинске документације, како би одлучио о његовој молби, која самим подношењем одлаже извршење казне.

Голубовића чека издржавање свега четири године у затвору, пошто је половину казне већ издржао у притвору, који му се урачунава у казну.

Два пута је одлагао извршење због рођења дјетета, а трећи пут крајем прошле године због учешћа на "Фарми" и обавеза према продукцији тог реалитија.

Голубовић је чест посјетилац спрских и страних затвора и један од ријетких преживјелих из филма "Видимо се у читуљи", из 1995. године.

Он ће данас поново бити спроведен у притвор београдског Окружног затвора, одакле је изашао крајем 2013. године да се брани са слободе од горе поменутих оптужби за препродају дроге.

Прије тога је такође био у затвору због изнуде, а у страним затворима боравио је због различитих кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана