Кремљ: Забринутост Србије за плаћање гаса у рубљама приоритет за Русију

ГС
Кремљ: Забринутост Србије за плаћање гаса у рубљама приоритет за Русију

МОСКВА- Забринутост Србије биће приоритет за Русију, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући изјаву предсједника Србије Александра Вучића који је рекао да одлука Русије да се гас убудуће плаћа у рубљама ствара много нових проблема за Србију.

„То је потпуно нормално. Он је у праву. То заиста може да буде проблематична ситуација, зато што је Бугарска у овом случају иступила са непријатељским корацима према нама. Зато ће морати да плаћа у рубљама, хтјела не хтјела, свиђало јој се то или не. Али то истовремено не важи за Србију. То је проблем који треба ријешити. Наравно, забринутости Србије биће за нас примарне и приоритет“, рекао је Песков, одговарајући на питање како у Кремљу гледају на Вучићеве изјаве.

Подсјетимо, предсједник Русије Владимир Путин донио је одлуку да непријатељске земље убудуће гас плаћају у рубљама. Како је рекао, „нема смисла да Русија испоручује своје производе у ЕУ и САД и да добија исплату у доларима, еврима и другим валутама“.

Руски предсједник је наложио компанији „Гаспром“ да пребаци уговоре у рубље. Он је поручио да ће Русија наставити да испоручује гас у складу са уговорним количинама и цијенама.
 

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да раст цена нафте и гаса, као посљедица одлуке руског предсједника Владимира Путина да се гас плаћа у рубљама, велики проблем за цијели свијет, преноси Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана