Крчељи: Раскидамо уговор ако у бифеу остану производи из Србије

Тањуг
Foto: Дојче Веле

ПРИШТИНА - Шеф кабинета предсједника косовске скупштине Гљаука Коњуфце Иљир Крчељи запријетио је да ће раскинути уговор са приватником који пружа услуге у скупштинском бифеу, уколико у понуди и даље буде било производа из Србије, преноси Кљан Косова.

Крчељи тврди да је сазив скупштине са Конјуфцом на челу затекао уговор са овим приватником, склопљен прије више од 15 година, преноси Косово онлајн.

Посланик Алијансе за будућност Косова Беке Бериша затражио је раније данас од Коњуфце да уклони српске производе из скупштинског бифеа, наводи Косова прес.

Бериша је једно пиће произведено у Србији донио до столица на којима сједе Коњуфца и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, тражећи да се овај производ више не служи у бифеу скупштине у Приштини.

Он је додао да су представници владајућег Самоопредељења као странка више пута доказали свој отпор према производима који долазе из централне Србије, преноси Косово онлајн.

"У скупштинском бифеу служи се пиће из Србије. Замолио сам предсједника Коњуфцу да не дозволи да се ово пиће служи, јер су они веома гласни били против српских производа", рекао је Бериша.

Министарка индустрије, предузетништва и трговине у влади привремених приштинских институција Розета Хајдари најавила је раније могућност увођења мјера против кондиторских производа из централне Србије, због "заштите локалних произвођача од увоза".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана