Краснићи: Верујем да ће избори на КиМ бити одржани последњих месеци ове године

Танјуг
Краснићи: Верујем да ће избори на КиМ бити одржани последњих месеци ове године

ПРИШТИНА- Предсjедник Демократске партије Косова (ДПК) Мемљи Краснићи изјавио је данас да верује да ће ванредни парламентарни избори на КиМ бити одржани у последњим месецима ове године.

 “Сматрам да ове године треба да идемо на ванредне изборе. Да ли у децембру или октобру, свакако што раније, то боље. Верујем да не треба да се ико плаши избора”, рекао је Краснићи, преноси Газета експрес. Он је додао да “ако влада и премијер Курти верују да су радили добар посао”, онда треба да изађу на изборе како би се видело да ли грађани и даље верују у то.

“Анкете више нису битне, оне су небитне, једина анкета која се данас рачуна је гласачка кутија”, рекао је Краснићи, преноси Газета експрес. Говорећи о ситуацији на северу Косова, рекао је да није неопходно да двојица градоначелника из редова ДПК поднесу оставку, веć да је неопходна деескалација ситуације.

“Данас нема смисла подносити оставке, као ни расписивати нове изборе, јер све што ćе се десити је понављање садашње ситуације. Оно што је неопходно јесте деескалација ситуације, да не буде тензија, да пре свега тамошњи грађани, а посебно Албанци, имају веćу сигурност, коју немају. Да имамо неку врсту нормализације”, навео је Краснићи.

Коментаришући министарску спољних послова привремених институција Донику Гервалу, рекао је да је она “срамота спољне политике”.

“Спољна политика се данас може названи само политиком. Имамо који нас је конфронтирао са целим светом и имамо министарку спољних послова која је срамота спољне политике”, поручио је Краснићи, додавши да је Гервала увредила Европску унију као да је “представник Русије или Сирије, Северне Кореје или Ирана”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана