Краснићи: Разријешен Управљачки тим за израду статута ЗСО

Танјуг
Краснићи: Разријешен Управљачки тим за израду статута ЗСО

ПРИШТИНА - Министар локалне самоуправе привремених приштинских институција Елберт Краснићи саопштио је данас да је разријешио Управљачки тими за израду статута Заједнице српских општина.

Краснићи је навео да је, након што је представио Нацрт статута ЗСО на јучерашњем састанку у Бриселу, тај тим остао без статуса.

-Послије јучерашњег представљања нацрта статуса Заједнице општина са српском већином у Бриселу, према надлежностима које су дате Управном тиму Бриселским споразумима из 2013. и 2015. године, овај тим је сада такође без статуса - ​​написао је Краснћи на Фејсбуку.

Управљачки тим је Бриселским споразумима из 2013. и 2015. године задужен је за оснивање ЗСО, а чини га је четворо представника Срба из општина на сјеверу КиМ, док га је званично потврдила влада у Приштини.

Координаторка Управљачког тима за израду статута ЗСО Данијела Вујичић изјавила је након јучерашњег састанка у Бриселу да је српска страна имала прилику да представи нацрт ЗСО који је завршен још 2018. године, али да приштинска страна није хтјела да саслуша представљање нацрта статута, као и да је презентацију испратила са ниподаштавањем и подсмијехом.

Вујичић је новинарима послије састанка рекла да је током представљања нацрта статута доживјела непријатности и да су Аљбин Курти и Бесник Бисљими све време добацивали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана