Крагујевац: Напуштена беба је добро, смештена у хранитељску породицу

Агенције
Foto: Илустрација

КРАГУЈЕВАЦ- Дежурни тим љекара Клинике за педијатрију УКЦ Крагујевац примио је ноћас на преглед напуштену бебу и детаљним прегледом и дијагностиком утврђено је да је дијете у добром здравственом стању, потврђено је данас Танјугу у овој установи.

У међувремену, како наводе,  контактиран је крагујевачки Центар за социјални рад, чија екипа је одмах дошла на Клинику за педијатрију и преузела дијете.

Дјевојчица стара око годину дана пронађена је ноћас у колицима на тротоару у Змају Јовиној улици у Крагујевцу.

Из Центра за социјални рад "Солидарност" саопштили су да је дијете смјештено у хранитељску породицу и доброг је здравственог стања.

Вршилац дужности директора Центра за социјални рад "Солидарност" у Крагујевцу Предраг Ивковић рекао је за Тањуг да је беба смјештена у хранитељску породицу и да је у овом тренутку најбитније да је она добро.

"Одмах по добијању информације ми смо предузели све мере из наше надлежности, а дете је смештено у ургентну хранитељску породицу и доброг је здравственог стања што је у овом тренутку најбитније. Центар за социјални рад ће у наставку у раду на овом случају предузети све неопходне мере из своје надлежности у најбољем интересу детета", рекао је Ивковић.

У Змај Јовиној улици у Крагујевцу ноћас око 2.45 један пролазник је на тротоару наишао на колица са бебом женског пола старом око годину дана.

Контактирао је полицију, а екипа Хитне помоћи је изашла на лице мјеста, збринула дјевојчицу и превезла је на одјељење Педијатрије крагујевачког Универзитетског клиничког центра.

Из Полицијске управе Крагујевац су за РТС саопштили да је о свему обавијештено Основно јавно тужилаштво и да је даље поступање у том случају у надлежности Центра за социјални рад "Солидарност".

Како РТС незванично сазнаје, надлежне службе су идентификовале мајку дјетета, која је, наводно, оставила дјевојчицу оцу испред зграде у којој живи.

Детаљи овог случаја, званично нису саопштени, а о свему је обавијештено и Основно јавно тужилаштво у Крагујевцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана