Костић: Моја одлука о одласку са чела САНУ непромjењива

Танјуг
Костић: Моја одлука о одласку са чела САНУ непромjењива

БЕОГРАД - Предсједник Српске академије наука и умјетности Владимир С. Костић поновио је данас да одлази са чела академије, и да ће 30. марта бити одржана изборна скупштина за њеног новог предсједника, два потпредсједника и генералног секретара.

"Још не располажемо јасним именима, сем одлуке моје маленкости да после два турнуса није уљудно и пристојно да наставим са својим присуством на том месту", рекао је Костић на конференцији за новинаре у сједишту САНУ.

Костић је нагласио да се његова одлука "не може мењати".

Према његовим ријечима, имена кандидата морају бити достављена до 7. марта, пошто ће их 8. марта изборна комисија сагледати и саставити дефинитивну листу, са којом ће потом бити упознати чланови САНУ на конференцији 16. марта.

"Није правило али је пожељно да предлози за председника садрже и предлог програма рада и визију кандидата", додао је Костић. 

Говорећи о нагађањима у јавности о могућим кандидатима за предсједника САНУ, Костић је поновио увјерење да би их морало бити десет који би морали да раде тај посао боље од њега.

"Гајим илузију да је та врста избора важна и за ову средину, и да ће у том смислу академија изабрати не само председника, него да ће кроз његов предлог рада, изабрати и даље правце ове куће", додао је академик.

Костић је истакао да сматра да је неумјесно да говори да ли је на челу САНУ постигао нешто или не. 

"Желео сам да урадим још више. Себи могу да дам само један комплимент - да сам овај посао радио свакодневно, са екипом која је преузела свој део одговорности", нагласио је Костић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана