Косовско чудо у Москви на Дан побједе - Србија ће имати свог представника у Русији

ГС
Foto: Архива/Град Бањалука

МОСКВА- Павлина Радовановић, талентована дјевојчица из Ораховца, српске енклаве на Косову и Метохији, пјеваће у центру Москве 9. маја.

Она ће наступити на централној међународној сцени „Бесмртног пука“ поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату.

Представници Руског дома испратили су у Русију дјевојчицу за коју кажу да није званични, али да је најбољи представник Србије на манифестацији „Бесмртни пук“ у Москви.

Ова талентована девојчица, која подједнако воли да пјева и да игра фудбал, захваљујући свом јединственом вокалном таленту стекла је велике симпатије у народу и епитет ,,косовског чуда“.

Наступала је на Косову и Метохији, у централној Србији и Републици Српској, а недавно је одржала и свој први солистички концерт пред београдском публиком, управо у Руском дому. Павлина је пјевала поводом сећања на мартовски погром на Косову и Метохији и почетак НАТО агресије.

„Павлина је отпутовала на позив организатора „Бесмртног пука“ у Русији. Пјеваће косовске песме на централном мјесту ове манифестације у Москви. То је нешто сасвим природно, заправо само показује колико су природне наше руско – српске везе и какву и колику будућност имају“, каже за Спутњик виши савјетник Руског дома у Београду Георги Енгелхардт.

Павлину очекује неколико концерата у руској престоници. Публици ће представити не само музичку баштину Косова и Метохије, говориће им о свом родном Ораховцу, о ни мало лаком живота Срба у овом метохијском гету.

За Павлину је посјета Русији један од најважнијих догађаја у животу, упознаће богату културу те земље, а започео је огромним узбуђењем - Павлина данас први пут лети авионом, преноси Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана