Косовска полиција затворила прелаз преко Мердара док траје протест

Танјуг
Косовска полиција затворила прелаз преко Мердара док траје протест

МЕРДАРЕ - Косовска полиција затворила је прелаз преко Мердара из правца Подујева, док траје протест мjештана који су блокиралили пут Ниш-Приштина из правца Куршумлије ка Подујеву у знак подршке Србима на Косову и Метохији.

Како јавља РТС, постављени су камиони са приколицом и трактори ради подршке Србима на Косову и Метохији.

Створила се велика колона возила у једном правцу према Куршумлији, више од три километара, а колона је формирана и са друге стране.

Министарство спољних послова институција у Приштини позвало је синоћ све који на КиМ путују преко централне Србије да избјегавају пункт Мердаре и користе друге, због протеста расељених Срба који блокирају прилаз пунку из правца Куршумлије.

Из министарства су онима који путују на КиМ или иду ка централној Србији препоручили друге пунктове на административној линији са централном Србијом или да користе прелазе преко Сјеверне Македоније.

Срби са севера КиМ улазе у деветнаести дан на барикадама.

Поручују да ће их уклонити када Приштина ослободи њихове ухапшене сународнике и када са сјевера повуче специјалне снаге полиције.

Постављене су још двеиј барикаде - у центру сјеверног дијела Косовске Митровице, у близини Бошњачке махале и на новом мосту, који из сјеверног дијела Митровице води на магистрални пут ка Рашкој.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић оштро је критиковала предсједницу привремених приштинских институција Вјосу Османи због њених неоснованих оптужби на рачун Србије и предсједника Александра Вучића.

- Коначно (!), у потпуности се слажем са госпођом Османи: демократија и владавина права ће преовладати. Зато су ту барикаде. Срби штите своје право гласа (које сте им одузели), право на праведно суђење (које сте им ускратили) и Бриселски споразум. Они ће победити и (премијер привремених институција у Приштини Аљбин) Курти ће бити  - поручила је Брнабић на „Твитеру“.

Османи је претходно на Твитеру оптужила Србију и Вучића да стоје иза напада на новинаре на северу КиМ, наводећи да ће српске власти ''пропасти'', а ''да ће превладати демократија и владавина права''.    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана