Косовска полиција упала у зграде Привремених органа у четири општине на сјеверу

ГС
Foto: Косово онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Припадници специјалне јединице Косовске полиције упали су данас послије подне у зграде Привремених органа у четири српске општине на сјеверу - Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.

Замјеник командира Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је за Косово онлајн да се акција одвија у све четири опшине на сјеверу, у које су, како је рекао, смјештене паралаелне институције.

Подвукао је да у то не спадају здравствене и образовне установе.

Како јавља извјештај Косово онлајна, полиција је наоружана дугим цијевима упала у исто вријеме, нешто после 17 часова, у зграде Привременог органа општине у Косовској Митровици и Лепосавићу.

Полицајци са фантомкама и дугим цијевима се налазе испред зграде у Сјеверној Митровици, као и возила Косовске полиције. Велики број специјалаца се налази и на раскрсницама у тој општини.

У Лепосавићу, полицајци су упали у некадашњу зграду комитета, у којој се налази Привремени орган општине Лепосавић, Академија струковних студија Косовско-метохијска, одсјек Урошевац и Лепосавић и Институт за српски језик и културу.

Специјалци су развалили врата која су била закључана.

На лицу мјеста присутан је и Еулекс, а специјалне полицијске јединице налазе се распоређене по читавом Лепосавићу, наоружане "до зуба".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана