Косовска полиција признала умјешаност у инцидент на сјеверу КиМ

Танјуг
Foto: Илустрација

ПРИШТИНА - Косовска полиција саопштила је данас, поводом рањавања Србина Милана Јовановића на сјеверу КиМ, да су четворица њених припадника суспендована.

Како се наводи, један полицијски службеник је суспендован пошто није пријавио случај и своју умјешаност у њему, због чега је косовска полиција претходно издала обавештење да није умјешана у ''размјени или пуцњаву из ватреног оружја'', а суспендована су и још тројица његових колега.

Полиција је саопштила да, на основу достављених информација и доказа, постоји основана сумња да је у овом случају умјешан један полицијски службеник и да је полиција, по законским процедурама, одмах обавијестила Полицијски инспекторат тзв. Косова и надлежно тужилаштво на даље поступање.

- У циљу даљег информисања јавности о поступању полиције и налазима службених истрага, сумња се да је у овом случају умјешан полицијски службеник и да је Полиција Косова, по законским процедурама, одмах обавијестила Полицијски инспекторат Косова и надлежно тужилаштво на даље поступање - наводи се у саопштењу косовске полиције.

Додаје се да ће косовска полиција, заједно са Полицијским Инспекторатом и Државним Тужилаштвом, ''наставити да позива на одговорност полицајца, који крше (правила) и не поступају по највишим етичким и професионалним стандардима''.

Милан Јовановић из Звечана рањен је ноћас у близини Бистричког моста, на путу између Лепосавића и Косовске Митровице. Он није могао да потврди ко га је ранио, али је изјавио да на том мјесту није било никога осим Полиције Косова. Косовска полиција је затим негирала умјештаност у случај рањавања.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана