Косовска полиција поново поставила бетонске препреке на путу Митровица-Лепосавић

ГС
Foto: РТС

Специјалци косовске полиције поставили су бетонске блокове на импровизованом пункту код такозваног бистричког моста, на магистралном путу Митровица-Лепосавић и додатно ојачали контејнер постављен на одморишту поред самог пута.

Возила на овом дијелу пута приморана су да због постављених препрека знатно успоре кретање, крећући се цик-цак путањом.

Бетонски блокови на овом дијелу пута поново су постављени и то након јучерашњег инцидента, у којем је Миљан Делевић рањен из ватреног оружја.

Полиција је на овом дијелу пута отворила ватру на цивилно возило, зато што се по њеној тврдњи није засутавило а притом је и ударило у возило полиције.

Полицајци на пункту су затим пуцали у возило које се удаљавало, погодивши Миљана Делевића. Друга особа у истом возилу није повријеђена.

Пункт код бистричког моста полиција је поставила у децембру у јеку барикада на сјеверу Косова и Метохије, гдје од тада, свакодневно контролише путнике и њихова возила.

Првобитно су поставили бетонске блокове успоравајући кретање возила, а након уклањања барикада уклоњене су и бетонске препреке.

Полиција је у међувремену ојачала положај код моста, поставивши контејнер за смјештај свог особља, окруживши га високим бетонским блоковима, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана