Косовска полиција демантује да је претукла српску дјецу

Агенције
Косовска полиција демантује да је претукла српску дјецу

ЗВЕЧАН - Из Косовске полиције демантовали су наводе да су њихови припадници физички синоћ насрнули на двоје српске дјеце у Звечану.

Кажу да су у поподневним часовима патролне јединице на дежурству на дионици пута Извор-Бањска наишле на два четвороточкаша у којима је било укупно пет особа.

Тврде да су се на полицијски знак за заустављање – оба мотоцикла оглушила.

-Један мотоцикл са двије особе је наставио да избјегава полицијски знак за заустављање и побјегао планинским путем, док је други наставио да избјегава у другом правцу на неодговарајућем терену - каже за Кошев, портпарол Косовске полиције, Баки Кељани.

Затим су их, како је казао, полицајци због непогодног терена пратили пјешака, када су на око 150 метара од магистралног пута наишли на мотоцикл на ком су биле двије особе.

Додају да су потом на удаљености од око 350 метара, други полицијски службеници наишли на још једну особу.

Из полиције тврде и да се на овој локацији потом појавила и мајка двије особе које су се налазиле на мотоциклу.

Наводе и то да су сви, након обављеног разговора и провјера – пуштени на слободу.

Посебно из полиције у овом одговору истичу да су изјаве „да је полиција тукла двоје од ових људи – неистините и нетачне”.

-Вриједи истаћи да су полицијске акције спроведене у складу са законским процедурама и ни у ком случају није било непрофесионалног понашања полиције. Различите изјаве да је полиција тукла двоје од ових људи су неистините и нетачне -поручује Кељани.

Поручује и овог пута да Косовска полиција, у складу са службеним дужностима, рјешава све упућене жалбе и о томе извјештава полицијски инспекторат.

Медије су позвали на сарадњу.

Брат и сестра, малољетни К.Р. (15) и Д.Р. (17), брат и сестра, брутално су синоћ претучени у селу Житковац, у општини Звечан, саопштила је претходно Канцеларија за КиМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана