Косовска Митровица:Кордон Кфора повукао се са моста на Ибру, остала возила

Танјуг
Косовска Митровица:Кордон Кфора повукао се са моста на Ибру, остала возила

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- Кордон италијанских карабињера из састава Кфора повукао се са моста на Ибру, гдје су раније данас распоређени, док су на мосту остала возила Кфора.

На мосту остају и два оклопна возила и два џипа карабињера, као и један џип из чешког састава Кфора.

На мосту остају два оклопна возила и два џипа карабињера, као и један џип из чешког састава Кфора.

Раније су у Кфору за Танјуг рекли да су додатни ресурси који припадају Мултинационалној специјализованој јединици Кфора привремено стационирани на главном мосту преко ријеке Ибар у Косовској Митровици.

У одговору на питање да ли је Кфор појачао своје снаге на мосту на Ибру након што је тзв. косовска полиција упала у српске институције на сјеверу КиМ и након најава Приштине да ће мост отворити за саобраћај аутомобила, наведено је да су додатна распоређивања дио периодичне обуке коју КФОР спроводи како би “тестирао своје дугогодишње процедуре и заштитио своје највише оперативне стандарде”.

Кфор подсјећам да је стално присутан на главном мосту на Ибру у Косовској Митровици и да наставља да спроводи редовне патроле у његовој околини.

Италијански карабињери стално су стационирани на мосту на Ибру, а данас су на мосту били распоређени и припадници јединице за разбијање демонстрација из италијанског састава Кфора, који су, како је речено новинарима, извели показну вјежбу.

На мосту у Косовској Митровици и јуче су припадници чешког контингента Кфора једно вријеме били поставили кордон, али су се касније повукли.

На мосту су од јуче и два оклопна возила Кфора. Тзв. косовска полиција упала је у петак у зграде Привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Делегација Српске листе јуче је на освојеним састанцима са амбасадорима земаља Квинте, замјеником команданта КФОР-а и шефицом УНМИК-а Каролин Зијаде указала на потребну хитне акције међународних представника, повратак на пређашње стање и спречавање нових једностраних потеза Приштине којима се протјерују Срби са Косова и Метохије.

Најновију једнострану акцију Приштине осудили су мисија ЕУ у Приштини, као и амбасада САД и амбасадори Њемачке, Велике Британије и Француске. Приштина је најавила и отварање моста на Ибру за саобраћај аутомобила, иако се томе против Срби на КиМ и Београд, истичући да то угрожава безбједност Срба у Покрајини. Отварању моста у овом тренутку противе се и ЕУ, САД, КФОР и Квинта, наводећи да то питање треба да буде дио дијалога Београда и Приштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана