Косово и Метохија: Запаљен аутомобил Србина у Лепосавићу

Танјуг
Foto: Илустрација

ПРИШТИНА- Синоћ око поноћи у улици Доситеја Обрадовића у Лепосавићу запаљено је возило чији је власник Србин, преноси Косово онлајн.

Према незваничним сазнањима портала у питању је возило "фолксваген бора", а власник је Србин Н.Ч.

Косово онлајн наводи према сазнањима од грађана Лепосавића, да је власник возила јуче пререгистровао свој аутомобил са српских на РКС таблице.

Ватрогасне екипе су успеле да локализују пожар, али је примјетна велика материјална штета на аутомобилу.

САД осудиле паљење аутомобила, одложити пререгистрацију

Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер осудио је данас паљење аутомобила на сjеверу КиМ са РКС таблицама и поновио захтјев САД да се одложи примјена одлуке о пререгистрацији возила.

"САД осуђују паљење или уништавање имовине и сваки покушај да се застраше они који имају или намјеравају да добију аутомобилске таблице РКС, у складу са косовским законом", навео је Ховенијер на Твитеру реагујући на то што је у Зубином Потоку запаљен аутомобил са РКС таблицама.

Он је навео да су такви поступци "кукавички чин и кривично дјело".

Ховенијер је поновио захтјев САД да се у потпуности продужи период примјене одлуке о пререгистрацији возила, како би таблице могле да се замијене у периоду који обухвата укупно 12 мјесеци, и наводи да Приштина може да продужи рок.

Косовска полиција саопштила је раније да је рано јутрос добила информацију да је у Зубином Потоку запаљен аутомобил са РКС таблицама, у власништву мушкараца српске националности са КиМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана