Косово и Метохија: Полиција затворила алтернативне путеве на сјеверу и југу

Танјуг
Foto: agencije

ПРИШТИНА - Косовска полиција (КП) спровела је јутрос акцију затварања алтенативних путева на више локација на југу и сјеверу Косова и Метохије.

У саопштењу КП се наводи да је акција извршена у непосредној близини прелаза ка централној Србији, односно у општинама Лепосавић и Зубин Поток, у подручју ка Северној Македонији - општинама Витина и Гњилане, и у општини Подујево.

Тврди се да су путеви на захтев царине затворени у циљу спречавања и сузбијања кријумчарења.

На сликама које је медијима просљедила Косовска полиција, акцијом је обухваћено затрпавање, односно затварање алтернативних путева за које се сумња да су коришћени за шверц робе, навео је портал. КП је саопштила да су предузели "неопходне превентивне мхере за спречавање и онемогућавање коришћења нелегалних путева од стране осумњичених лица".

"Разни су користили илегалне путеве у граничном појасу који повезује Косово са Србијом и Косово са Северном Македонијом, за спровођење криминалних и шверцерских активности.

Додају да је за ову акцију полиција искористила све законске механизме и овлашћења, укључујућии и опрему, а с циљем спровођења закона и превенцију борбе против шверца. КП је истакла "посвећеност спријечавању кријумчарења и најавио наставак акција у циљу стварања мирнијег и безбиједнијег живота".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана