Косово и Метохија: Изгорјела кућа осмочлане српске породице

Срна
Косово и Метохија: Изгорјела кућа осмочлане српске породице

БЕОГРАД - Кућа осмочлане породице Михајловић изгорјела је јутрос у селу Граце у општини Вучитрн на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Пожар је избио усљед квара на инсталацијама, а породица Михајловић, која је привремено смјештена у други дом, моћи ће да рачуна на сву потребну помоћ и у наредних неколико дана почеће реновирање куће, навели су из Канцеларије.

Најадекватнији начин да се помогне породици Милана Михајловића пронађен је у сарадњи са српским Привременим органом у општини Вучитрн.

Канцеларија за Косово и Метохији је истакла да је свјесна тешких услова у којима живе Срби у селима на потезу између Косовске Митровице и Приштине, те је поручила да ће наставити да са посебном бригом и пажњом помаже Србима у том делу покрајине.

Представници Канцеларије и локалних власти су у протеклом периоду посјетили сва српска насеља у овом дијелу Косова и Метохије и, како је истакнуто, потпуно су свјесни осјетљивих безбједносних и социјалних услова у којима живе Срби.

У складу са тим планира се реализација пројеката помоћи и подршке, напоменули су из Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана