Косово и Метохија: Беба стара 15 дана и мајка, заражене вирусом корона, пребачене у Београд

Танјуг
Косово и Метохија: Беба стара 15 дана и мајка, заражене вирусом корона, пребачене у Београд

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА - Породиља и беба стара 15 дана заражене новим вирусом корона, пребачене су у Београд на лијечење у београдску клинику "Др Драгиша Мишовић".

То је за портал Косово Онлајн потврдио директор КБЦ у Сјеверној Митровици Златан Елек, који је рекао да су мајка и беба у добром стању.

Начелник Дјечијег одјељења КБЦ у Митровици доктор Зоран Савић изјавио је да су мајка и дијете из Зубиног потока и да су сада на Дјечијем одјељењу за плућне болести болнице "Др Драгиша Мишовић" у Београду.

- На наше одјељење мајка и дете примљени су 13. априла, сутрадан су тестирани и резултати су показали да су позитивни. Према речима мајке, она није имала никакве симптоме, а детету је прве вечери био потребан кисеоник, а сутрадан је било много боље - рекао је Савић.

Према његовим ријечима, с обзиром на то да у Косовској Митровици не постоје услови за лијечење тако мале дјеце, мајка и беба су упућени у Београд.

Укупан број обољелих од вируса корона у српским срединама на Косову тренутно је 58, двије особе су преминуле од ове заразе до сада, а потпуно су излијечена три пацијента.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана