Косовка дјевојка - Милица Ивановић из Грачанице

Срна
Косовка дјевојка - Милица Ивановић из Грачанице

ГРАЧАНИЦА - Ученица Средње медицинске школе из Грачанице Милица Ивановић овогодишња је Косовка дјевојка, одлучио је жири 34. традиционалне манифестације “Избор Косовске девојке” која се одржава у порти манастира Грачаница у оквиру обиљежавања Видовдана.

Прва пратиља је Анђела Сталетовић из Штрпца, а друга Милана Стевановић из Гораждевца код Пећи. У оквиру манифестације синоћ је наступило девет дјевојака из Лепосавића, централног дијела Косова, Штрпца, Пећи, Истока и Косовског поморавља.

Косовка дјевојка ће вечерас у оквиру “Видовданског пјесничког причешћа” уручити Кондир Косовке дјевојке једном од добитника овогодишњих “Видовданских пјесничких сусрета” пјеснику и прозаисти Милоју Радовићу из Краљева.

Програму у коме су наступила културно-умјетничка друштва и више солиста присуствовали су Његово преосвештенство епископ рашко-призренски Теодосије, градоначелник Грачанице Љиљана Шубарић и предсједник привременог органа града Приштине Новак Живић, који су, уз Канцеларију Владе Србије за Косово и Метохију и Министарство културе Србије, спонзори овогодишњих “Видовданских свечаности”.

Окупљање Срба у порти манастира Грачаница протекло је без инцидената, а косовска полиција није измјештала саобраћај из улице ослоњене на манастирски улаз, како је то чинила претходних година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана