Косметске жртве: Џонсонова да одговори зашто амерички Конгрес игнорише српске жртве

Срна
Косметске жртве: Џонсонова да одговори зашто амерички Конгрес игнорише српске жртве

БЕОГРАД - Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији /Косметске жртве/ поставило је питање америчком конгресмену Еди Бернис Џонсон која је предложила нову резолуцију о Сребреници - зашто амерички конгресмени игноришу српске жртве?

Удружење пита Џонсонову да ли је била присутна 12. јула 1992. године, 7. јануара 1993. године, те 1994. године у Кравицама, Братунцу, Подрињу, када су муџахедини извршили геноцид над српском дјецом и цивилима.

“Ако држите до поштења и морала, ви ћете од америчког политичког суда, Хашког трибунала тражити правду и за српске жртве”, истиче се у отвореном писму овог Удружења Џонсоновој.

Породице српских жртава питају Џонсонову зашто се бави само резолуцијом о наводном геноциду у Сребреници, те зашто нема резолуција о геноциду над Индијанцима, над Јапанцима у Хирошими и Нагасаки, о геноциду у Вијетнаму, у Аушвицу.

“Зашто нема резолуција о геноциду у Јасеновцу, Јадовну, Шумарицама где су убијена српска деца, или резолуција о геноциду НАТО-а и Клинтонових над српском децом и цивилима, да би НАТО агресијом Србији отео део територије и створио ОВК-Исис Косово?”, пита ово удружење.

Џонсоновој је постављено питање и зашто нема резолуција о геноциду над Африканцима који је починила “Клинтонова полиција”.

Приједлог “резолуције о осуди геноцида и других злочина над Бошњацима, које су српске снаге починиле у Сребреници у јулу 1995” достављен је Представничком дому америчког Конгреса на усвајање, а представила га је 13. јула конгресмен из редова демократа стара 85 година, бивша медицинска сестра Еди Бернис Џонсон, копредсједавајућа босанском кокусу у Конгресу.

Документ садржи низ неистина, фалсификата и произвољних оцјена

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана