“Косидбу на Рајцу” посјетило више од 20.000 људи

Срна
“Косидбу на Рајцу” посјетило више од 20.000 људи

БЕОГРАД - Манифестацију “Косидба на Рајцу” код Љига ове године посјетило је више од 20.000 људи из региона, а као најбољи и најбржи од свих косаца изабран је Мирко Кецман из Босанског Петровца.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић отворила је данас 51. “Косидбу на Рајцу” код Љига, највећу манифестацију овог типа на свијету по броју косача и посјетилаца.

“Треба да будемо поносни на нашу традицију. Овакви догађаји заправо чине наш идентитет аутентичним и по томе нас препознају у свету, а посећеност жКосидбе на Рајцуж то данас потврђује. Данашњи туристи желе аутентичан доживљај и посебну вредност коју ми можемо да им понудимо”, рекла је Матићева.

Она је поручила да ће ресорно министарство наставити да подржава овакве манифестације.

Најбољи и најбржи од свих био је Мирко Кецман из Босанског Петровца којем је ово пета победа на “Косидби на Рајцу”, друго мјесто освојио је Милорад Сладојевић, а треће млади Вук Вучковић из Чачка, који је својевремено био и најмлађи освајач “Златне косе”.

Овогодишња манифестација окупила је 20 такмичара, 30 ревијалаца и четири екипе. Гости су стигли из БиХ, Црне Горе, Словеније, а косе и бруса се прихватио и један Канађанин, који о Косидби на Рајцу снима документарни филм, преносе медији у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана