Коријен стабла које је оборио вјетар подигло два аутомобила

Танјуг
Коријен стабла које је оборио вјетар подигло два аутомобила

БЕОГРАД - Посљедице синоћњег невремена у Београду виде се по обореним стаблима, гранама и заосталој води у појединим улицама док јутрос поново пада киша.

На Бежанијској Коси у Улици Неде Спасојевић стабло је оборено у синоћњем невремену, а коријење обореног дрвета подигло је два аутомобила са регистарским таблицама Руме и Вршца, јавља репортер Тануга.

На појединим улицама у Београду и јутрос се задржала вода од синоћњег и ноћашњег пљуска, на улицама има обореног дрвећа и грања, а аутомобили се због тога спорије крећу, као и због пљуска који је поново почео у главном граду.

Због удара грома у близини трафо станице на Богословији синоћ је дошло до прекида у снабдијевању струјом на Палилули, Звездари и центру града.  

-Ватрогасци су имали 28 интервенција од вечери до јутра на територији Београда - саопштио је данас начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Милош Миленковић.

Он је додао да су 93 ватрогасца са 33 возила била на терену.

Највише интервенција односило се на уклањања стабала (15 интервенција), а у шест случајева ватрогасци су гасили пожар настао услед удара грома.

-На територији Земуна имали смо два пожара изазвана громом у породичним кућама, није било повређених. Причињена је материјална штета, али правовременом реакцијом брзо су локализовани и ликвидирани пожари -  рекао је Миленковић за РТС.

Према његовим ријечима, на Чукарици гром је ударио у трафостаницу, али је брзом интервенцијом електроснабдијевање стабилизовано.

Невреме је захватило и Јужнобачки, Мачвански, Сремски и Подунавски управни округ и град Смедерево.

-Била су три пожара изазвана ударом грома, али правовременом реакцијом ватрогасаца спречена је већа материјална штета и није било повређених - рекао је Миленковић.

У Јужнобанатском округу, Панчеву, Алибунару, Браничевском округу, Пожаревцу, Голупцу било је интервенција техничког карактера, највише уклањања стабала.

У Борском округу било је спорадичних прекида у електроснабдијевању у Мајданпеку.

Снабдијевање струјом сада је уредно осим у Доњем Милановцу, гдје се ради на уклањању квара, наводи РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана