Конкурс за избор композиције Србије на "Песми Евровизије"

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕОГРАД - Радио-телевизија Србије потврдила је учешће на "Песми Евровизије" у Италији 2022. године и расписује јавни конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на најгледанијем свјетском музичком такмичењу, саопштили су из РТС-а.

Конкурс је отворен до 1. децембра 2021. године. У циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Радио-телевизија Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење "Песма Евровизије 2022", које ће бити одржано у мају 2022. године у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

Селекциона комисија састављена од музичких уредника РТС-а, од укупног броја пристиглих пријава по расписаном конкурсу, изабраће композиције руководећи се искључиво уметничким квалитетом тих композиција. Уколико од пристиглих радова ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право да самостално изабере композицију.

У случају епидемиолошких мјера и препорука донијетих од стране надлежних органа Републике Србије, Кризног штаба, Градског штаба за ванредне ситуације и слично, а које буду на снази и онемогуће одржавање Фестивала, РТС ће самостално изабрати композицију која ће представљати Републику Србију и РТС на Такмичењу за Песму Евровизије 2022. године.

Поступак избора композиције која ће представљати Србију на "Евросонгу" 2022. године дефинисан је Правилником, док су услови за учешће у избору за националног представника о условима наведени у Конкурсу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана