Кон: Убрзава се активност вируса, маске у болницама неопходне

Танјуг
Кон: Убрзава се активност вируса, маске у болницама неопходне

БЕОГРАД - Из недјеље у недјељу се убрзава активност вируса корона и повећава број заражених, изјавио је данас епидемиолог Предраг Кон и истакао да је ношење маски у болницама и даље на снази, те позвао грађане да поштују ту меру, како се не би инфицирало још више људи.

Он је за ТВ Пинк рекао да је за сваки боравак у затвореном простору најбезазленија и најсигурнија мера ношење маске, те да када би то сви радили, заштита би била 95 одсто.

"Још увек се налазимо у ситуацији да ће и даље бити пораста броја заражених, то забрињава, али чињеница је да је тренутно у Србији присутан искључиво омикрон", навео је Кон.

Он је рекао да то утврђује наш Национални институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство и додао да је 6. јуна било испод један одсто присуства подваријатне омикрона, а сада је близу 28 одсто.

На питање да ли се може особа заразити иако је примила четири дозе вакцине, Кон је одговорио да свако може бити Бајден, алудирајући на америчког предсjедника који има благи облик ковида, иако је вакцинисан четири пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана