Кон одговорио на пријетње: Оставите ме на миру

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД - Епидемиолог Предраг Кон реаговао је због пријетњи и вријеђања које му је упућено на видео-снимку.

Он се огласио на свом профилу на Фејсбуку.

"Хероји, весељаци, који ми претите преко друштвених мрежа... свој бес окрените против вируса и епидемије. Мене оставите на миру да радим свој посао. Нападајте вирус, а не мере које га успоравају. Чувајте здравље! НОСИТЕ МАСКЕ", написао је Кон.

На друштвеним мрежама појавио се снимак из ноћног провода у којем младић пријети др Кону и вријеђа га док се у позадини види гужва и чују повици и смијех других.

Реаговао и Лончар

Министар здравља Србије Златибор Лончар најоштрије је данас осудио поруке упућене епидемиологу Предрагу Кону на друштвеним мрежама и порталима, истичући да су скандалозне.

"Министарство здравља нема и неће имати разумевања за неодговорне појединце, који, осим што се јавно изругују државу непоштујући епидемиолошке мере и тиме директно угрожавају не само своје већ и здравље других грађана, том приликом шаљу и најгнусније увредљиве поруке и претње др Кону, који већ више од осам месеци заједно са другим здравственим радницима, епидемиолозима, инфектолозима чини све како би се епидемија корона вируса ставила под контролу", саопштио је Лончар.

У складу са тиме, Лончар очекује од надлежних органа да хитно реагују на, како се наводи, срамне поступке појединаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана