Кон: Болнице се пуне, мјере се не поштују

Срна
Foto: снимак екрана/Јутјуб

БЕОГРАД- Епидемиолог Предраг Кон рекао је да је у болницама све више заражених вирусом корона због чега Србија, са садашњим мјерама, не смије да дочека четвороцифрене бројеве инфицираних.

Кон је истакао да свакоме мора да буде јасно да се друштво није прославило са поштовањем противпандемијских мјера и да за то одговорност треба да сносе сви - и надлежни и они који не поштују мјере.

"Извесност неке казне је нешто што би требало да буде приоритет", рекао је Кон за РТС и оцијенио да ће се број новооткривених случајева повећати, јер се то већ дешава у 20 земаља Европе.

Према његовим ријечима, постоје подаци који узнемирују и показују да се у земљама са високим процентом имунизације појављује одређен број хоспитализованих који су вакцинисани.

"То је последица тога што долази до пробоја имунитета и код вакцинисаних. Међутим, они имају далеко блажу клиничку слику", објаснио је Кон.

Он је упозорио да чекање и премишљање о вакцинацији постаје опасно, јер ће продужити епидемију, а да невакцинисање младих директно наставља пандемију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана