Кон: Болнице ће почети да се пуне, а број новозаражених у дану може бити четвороцифрен

ГС
Кон: Болнице ће почети да се пуне, а број новозаражених у дану може бити четвороцифрен

БЕОГРАД - Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон још једном је подсјетио да је главни противник повратка нормалном животу коронавирус. Поручио је да нема времена за премишљање и да би хитно требало почети обавезну вакцинацију здравствених радника и ризичних група становника.

Предраг Кон је на Фејсбуку упозорио да за, како је написао, три недјеље бројеви новозаражених могу постати четвороцифрени у једном дану и да ће болнице вјероватно почети да се пуне већ за седам дана.

Кон је навео да за оне за које је, како је навео, “сотона, продата душа, издајник, по којима се злурадо радујем поновном порасту ковида 19, молим, па и инсистирам да се усредсреде на јединог противника свих нас, а то је вирус, овог пута у делта варијанти”.

“За три недјеље број новозаражених може постати четвороцифрен у једном дану, а болнице ће вјероватно почети да се пуне већ за седам дана”, навео је Кон.

Напомиње да нема времена за премишљање, хитно би требало почети са обавезном вакцинацијом здравствених радника, а затим и осталих група становника који су у посебном ризику или су у прилици да масовно заражавају друге због природе посла који обављају. 

“За оне који ме оптужују да ширим панику… Када ватра започне сакријете се и не гледате… Само да нико не види… Маните се тога”, навео је Кон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана