Кон: Без додатних мера за повратак у Србију

Танјуг
Кон: Без додатних мера за повратак у Србију

БЕОГРАД - Епидемиолог Предраг Кон истакао је данас да је јасно да грађани Србије који се враћају у земљу немају ниједну додатну обавезу и додао да се мјере доносе у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Кон је, упитан за његову изјаву да се неће уводити мјере за људе који се враћају у Србију, док неки таблоид тврди да се спрема мјера од 14 дана карантина, казао да је јасно рекао да нема додатних обавеза.

"То питање, ако се постави за 10 до 15 дана, ако се ситуација промени могуће је да буде неке мере. На ваше питање нема одговора шта ће бити изузев биће у складу са епидемиолошком сликом", нагласио је он.

На питање због чега БиХ није на листи земаља за које се захтијева ПЦР тест Кон је казао да, што се тиче мјера које се спроводе према Црној Гори и БиХ, оне имају политичку димензију.

"Ту постоје посебни разлози због којих нема посебних епидемиолошких мера, што не значи да неће бити упозорени да воде рачуна о здравственом стању и да треба да се јаве лекару ако имају неке здравствене проблеме", казао је Кон.

На констатацију да је претходни дана рекао да је за одлагање школске године Кон је одговорио да никада тако нешто није рекао.

"Никада нисам рекао да треба да се одложи школска година. Ја потпуно супротно тврдим да не сме да се одложи. Рекао сам да би тако нешто значило да стално одлажемо. Потпуно свесно непрекидно причам да не треба одлагати", објаснио је Кон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана