Комшиница претученог Радића: Тукли су га и на албанском тражили новац

Танјуг
Foto: Телеграф

СТАРО ГРАЦКО - Комшиница Дејана Радића из Старог Грацког, кога су ноћас брутално претукли, а затим опљачкали тројица Албанаца, Милијана Марковић изјавила је да је Дејан око поноћи дошао у њихову породичну кућу и затражио помоћ.

"Чула сам да неко зове, видела сам Дејана, рекао ми је да су га тукла тројица Албанаца који су му везали ноге и руке и прекрили га ћебетом. Каже да није могао да види о коме се ради, тукли су га, и на албанском од њега тражили новац. Узели су му више од 2.000 евра" , каже Милијана Марковић.

Према њеним ријечима, Радић је био натечен од батина.

Она истиче да се мјештани осјећају несигурно, да не могу да рачунају на заштиту тзв. косовске полиције и страхују да се овако нешто може поновити.

"Није свеједно. Страх нас је", истакла је Марковић.

Директор КБЦ Приштина-Грачаница Братислав Лазић изјавио је да је стање Дејана Радића тренутно је стабилно и да је он упућен у КБЦ Косовска Митровица на даљу дијагностику.

Канцеларија за КиМ саопштила је да је брутални напад на Радића послједица антисрпске политике и институционалног насиља које спроводе Приштина и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти према Србима и бројних примера полицијске бруталности, којима се шаље порука да су Срби на Косову и Метохији пожељне и легитимне мете Албанаца и да за њихова страдања нико неће одговарати. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана