Комшије дјечака-убице описале језиве сцене након злочина: "Бацао се по улици, бака затражила помоћ"

ГС
Foto: Курир

Испред куће у Нишкој бањи у којој је дјечак М. М. (13) убио дјечака А. С. (13) још увијек је полиција, а Хитна помоћ је поново дошла у кућу у којој се догодио узнемирујући злочин.

Испред ове куће се налази полицијски џип, а прије само неколико минута, је поново дошла Хитна помоћ.

За сада није познато због чега су дошли и да ли се некоме слошило.

Злочину који је потресао Нишку Бању је према незваничним информацијама претходила туча дјечака М. М. (13) и А. С. (13). На то указују крвави трагови који су нађени у дворишту, док је тијело А. С. нађено у поткровљу куће М. М.

Бака дјечака тражила помоћ

– Када је бака М. М. изашла испред куће и затражила помоћ, један дјед из комшилука је ушао у кућу и на поткровљу затекао А. С. у локви крви. Ужас, свуда су били трагови крви, изгледа да су се прво тукли у дворишту – прича један комшија.

Према информацијама, злочин се догодио у поткровљу куће.

– Другог дјечака су грађани затекли како се тетура испред куће и позвали су полицију. Тај дјечак је превезен у болницу. Нађен је нож – каже извор.

– Нешто су се вјероватно покошкали мало и почела је туча. Сви су у шоку, они су се дружили. Али, ако је туча избила неочекивано, како је М. М. имао кухињски нож – прича комшија.

Подсјетимо, убиство је откривено данас око 11 часова. Интервенисала је Хитна помоћ са двије екипе, због дојаве да је дошло до туче, али по доласку на лице мјеста љекари су нажалост, могли само да констатују смрт једног малољетника, док је други превезен у УЦКС Ниш.

“Дјечак који је убио друга послије убиства је изашао, копрцао се по улици, трчао…”

Овако описују језиву сцену након убиства дјечака А.С. (13) очевици стравичног злочина.

Како кажу, М. М. се копрцао по улици након што је изашао из куће у којој је пронађено тијело његовог друга у локви крви.

– Чуо сам галаму и изашао напоље. М. М. је изашао из куће, претрчао 50 метара и пао. Притрчало је двоје његових комшија који су били на улици и ухватили су га за руке. Он се копрцао и бацакао док није дошла хитна помоћ. Копрцао се лијево-десно, па на страну, па удара руком од асфалт. То никад нисам видио – испричао је комшија.

Он је рекао да је М. М. тада промијенио понашање када је дошла екипа хитне помоћи

– Двије младе докторке су га ухватиле за руке, он се бацио још два пута, и одједном смирио. Ставили су га на носила у комбију. Пола часа је сједао тако па су га пребацили у други санитет и одвезли. Био је потпуно миран. Није мрднуо, то ме чуди онолико се копрцао а онда је лежао непомично, као мртав. Мени је ово чудно – испричао је комшија.

Он је рекао да су М. М. отпале патике са ногу колико се копрцао.

– Када су докторке питале да ли осјећа нешто, он је ћутао. Ни ријечи није говорио – рекао је комшија.

Полиција је на мјесту злочина затекла А. С. који је имао пререзан врат. Он је преминуо на лицу мјеста.

Обојица дјечака су била добри другови, нико не зна шта је узрок сукоба, пише Блиц.

Један комшија каже да су и М. М. и његов брат натпросјечно интелигентни, и да се брат у средњој школи стално такмичи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана