Комисија ће испитати околности смрти жене коју је ујео стршљен

Танјуг
Комисија ће испитати околности смрти жене коју је ујео стршљен

ЧАЧАК - Директор Дома здравља у Чачку Александар Пајовић изјавио је да је формирана комисија која ће испитати под којим је околностима недавно преминула жена у Чачку, коју је претходно ујео стршљен.

- У Дому здравља формирали смо комисију за унутрашњи надзор и стручни савет и они то раде јутрос, имаћу детаљне извештаје и видећемо уколико је било неког професионалног пропуста, ми ћемо обавестити надлежне институције и све оне који то треба да знају - рекао је Пајовић.

Додао је да, према информацијама које за сада има, није било пропуста, већ се радило о тешком стању које нису могли да ријеше ни екипе у амбуланти у Мрчајевацима, ни екипе Хитне помоћи.

Пајовић је рекао да је на лицу мјеста реаговала дежурна докторка и медицинска сестра, да су позвали и службу Хитне помоћи, да је пацијенткиња превезена у Ургентни центар, али да је преминула током транспорта.

Прошлог  петка око осам часова ујутру у амбуланту у Мрчајевцима довезена је пацијенткиња у јако лошем стању, без свијести и пулса.

Радило се о анафилактичком шоку као посљедица уједа стршљена, а упркос напорима  љекара, жена стара 57 година преминула је на путу до чачанске Опште болнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана