Комесаријат за миграције: У Овчи у јануару изградња 250 станова за избјеглице из БиХ и Хрватске

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- За избјеглице из БиХ и Хрватске ће у београдском насељу Овча у јануару почети изградња 250 стамбених јединица у укупној вриједности већој од 11,4 милиона евра.

Рок за завршетак радова је 420 дана, док укупна вриједност данас потписаног уговора износи 11.442.012,71 евро, без пореза на додату вриједност, саопштено је из Комесаријата за избјеглице и миграције Србије.

Станови ће бити грађени у оквиру осмог потпројекта Регионалног стамбеног програма, чији је циљ да обезбиједи трајна стамбена рјешења за најугроженије избјегличке породице са простора бивше Југославије.

До сада је у оквиру овог програма стамбено збринуто 235 корисничких породица у Овчи, који су усељени су у марту 2018. године, подсјећају из Комесаријата.

Уговор о изградњи нових 250 стамбених јединица потписали су званичници Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Београд, Секретаријата за инвестиције града Београда и извођача радова предузећа "Сет" из Шапца.

Програм изградње спроводи Комесаријат за избјеглице и миграције, као водећа институција, у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору као имплементационом јединицом Програма.

Регионални стамбени програм је заједнички вишегодишњи програм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савјета Европе, а финансиран је средствима ЕУ, која је и највећи донатор, САД, Њемачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана