Комесар за избјеглице у Србији: Спремни смо за било који сценарио прилива миграната из Турске

РТС
Комесар за избјеглице у Србији: Спремни смо за било који сценарио прилива миграната из Турске

БЕОГРАД - Србија очекује значајнији прилив миграната из цијеле Турске и спремна је на било какав сценарио, изјавио је комесар за избјеглице у Србији Владимир Цуцић.

- Незахвално је давати пројекцију о броју миграната, јер се то "не кува" овде...Очекујемо да нико неће дозволити да се понови 2015. година, немате право да два пута кажете да вас је изненадио талас од десетина хиљада људи - рекао је Цуцић.

Он је навео да се може очекивати велики притисак на грчку и бугарску границу, а да, када је ријеч о граници Србије, неко притисак моће да буде дуготрајан и више проблематичан.

Цуцић је истакао да Србија од "капиларног притиска" не може да побјегне, јер он никада није стао, али да од тога нема страха.

- Стално смо на вези са пријатељима у Грчкој, са службама Црвеног крста и међународних агенција. Неко показује веће бројеве него што су, а са друге стране много мање бројеве, али ови бројеви нису алармантни, то су демонстрације за сада - рекао је Цуцић.

Он је додао да је у прихватним центрима Србији тренутно 5.800 миграната.
- Нама су центри били празни, јер и ови који су сада у центрима, користили би велику покретљивост да и они напусте земљу заједно са том групом - истакао је Цуцић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана