Комеморација Дејану Милојевићу у Београду: Био је велики играч, тренер, репрезентативац и највећи човјек

ГС
Комеморација Дејану Милојевићу у Београду: Био је велики играч, тренер, репрезентативац и највећи човјек

Комеморација преминулом кошаркашком стручњаку Дејану Милојевићу одржана је у Скупштини града Београда.

Милојевић ће бити сахрањен у понедељак 12. фебруара у 13.30 на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Мишко Ражнатовић: Ујединио је кошаркашки свет у болу

Кошаркашки агент и сарадник Дејана Милојевића Миодраг Мишко Ражнатовић навео је да је Милојевић ујединио цијели кошаркашки свијет у болу.

"Нажалост, у свету ком живимо, дешавају се неправде. Био сам му менаџер, али након његове каријере сам осећао да има нешто због чега га желим поред себе. Натерао сам га да постане тренер и била је то најбоља одлука. Сви су профитирали из његовог рада", рекао је Милојевић.

Ражнатовић је истакао да је на дневном нивоу разговарао са Милојевићем о кошарци.

"Обојица смо профитирали из тих разговора. И он и ја смо напредовали из те размене мишљења. Србија, Европа и свет су имали разне тренере, али не постоји тренер који је за тако кратко време оставио више трага. Небројано је деце коју је Дејан учио кошарци, али и о животу. Дао је све од себе и кошарка му то није заборавила. Начин на који су се великани кошарке опростили од Дејана, Евролига и НБА лига, доказује о његовој величини. Ујединио је цео кошаркашки свет у болу", истакао је Милојевић.

Ражнатовић је рекао да је Милојевић био јединствен и да сигурно неће бити заборављен.

"Можемо да наставимо даље путем који је он утабао. Ја као неко ко се никада не смеје, а он се увек смејао. Знам да ће проћи пуно времена док се искрен осмех не врати на моје лице. Јако сам ти захвалан за све што си урадио за мене, за Мегу, за кошарку. Учинићу све да твој лик и дело остану вечни", закључио је Миодраг Мишко Ражнатовић.

Кешељ: Био је друг, ментор и вођа

Државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ изразио је саучешће породици Дејана Милојевића и истакао да је Деки био велики играч, тренер, репрезентативац и највећи човјек.

"Дивио сам му се на терену, а и ван терена јер се ни тада његов посао није завршавао. То знам из личног искуства. Када ми је требала мотивација и подршка, увек је био расположен да попричамо. Разумео је играче и као тренер био је део нас. Кошарка је била његов живот. Својом позитивном енергијом из нас је извлачио оно најбоље. Мотивисао нас је да будемо бољи у сваком погледу, и као људи и као играчи", рекао је Кешељ.

Нагласио је да је Милојевић био друг, ментор и вођа.

"У име државе Србије осећам обавезу да му још једном кажев велико хвала за све што је урадио као играч, тренер, члан репрезентативних селекција, наш амбасадор у свету", истакао је Кешељ.

Даниловић: Сви су му веровали, без поговора

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић је приликом обраћања изразио саучешће породици Дејана Милојевића.

"Имао сам ту част и задовољство да радимо заједно, али никада нисмо играли заједно. Моја се каријера завршавала, а његова је била у узлету. Иницирао сам његов долазак у Партизан. Био је играч око кога си градио тим, који су право благо. Никада Дејан није био трула јабука у тиму. Сви су му веровали, без поговора, и играчи и тренери. Сви који су га макар мало познавали, одмах су га заволели. Има ли већег признања.

Даниловић је рекао да је Милојевић би отворен за учење и имао жељу да помаже људима.

"Ишао је корак по корак до репрезентације, којој је дао допринос. Био је истински патриота. Био сам сигуран да ће Дејан врло брзо водити репрезентацију на највећим такмичењима. Остаје нам да негујемо успомену на њега. Нека му је лака земља", истакао је Предраг Даниловић.

Комеморација почела минутом ћутања

Комеморацији у Скупштини града Београда присуствовали су Милојевићева породица, предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, кошаркашки менаџер Миодраг Мишко Ражнатовић, бивши играчи Новица Величковић, Мирослав Берић, Млађан Шилобад, Миленко Тепић, Дејан Бодирога, тренери Светислав Пешић, Александар Џикић, Владе Ђуровић, Душко Вујошевић...

Сахрана трофејног кошаркаша и тренера Дејана Милојевића биће обављена у понедељак 12. фебруара у 13.30 на Новом бежанијском гробљу у Београду, преноси РТС.

Милојевић је преминуо 17. јануара у Солт Лејк Ситију од посљедица срчаног удара уочи НБА утакмице између Јуте и Голден Стејта, гдје је радио као члан стручног штаба.

Од српског стручњака се опростио цијели кошаркашки свијет, а планету су обишли видео-снимци са утакмице Партизана и Меге у препуној "Штарк арени", где су навијачи црно-бијелих одали посљедњу почаст свомм идолу. Неколико дана касније, једнако дирљиво било је и у "Чејс центру" пред дуел Вориорса и Атланта хокса.

Дејан Милојевић је играчку каријеру започео у београдском Беовуку, након чега је играо у ФМП-у, Будућности, Партизану, Валенсији, Галатасарају, па опет у Партизану.

Три пута је био најкориснији играч (МВП) регионалне АБА лиге, а са репрезентацијом Југославије је освојио златну медаљу на Европском првенству 2001. године.

Дуго је као тренер водио Мегу, био је шеф стручног штаба подгоричке Будућности, а посљедњи ангажман имао је у Сан Франциску, где је радио као помоћни тренер Стиву Керу у Голден Стејту, са којим је 2021. године освојио НБА титулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана