Колика је цијена „Југославије“ и када ће бити продата

Танјуг
Колика је цијена „Југославије“ и када ће бити продата

БЕОГРАД - Јавно надметање за продају предузећа “Danube Riverside” у чијем власништву је хотел Југославија биће одржано 22. марта у просторијама стечајног дужника - хотелу „Југославија“. Јавно надметање почеће у 12 часова, најавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.

Регистрација учесника лицитације почеће истог дана у 11 часова и трајаће до 11.45 часова на истом мјесту.

Агенција за лиценцирање стечајних управника је раније објавила да се продаје имовина предузећа “Danube Riverside” у стечају, а најважнији дио те имовине је београдски хотел „Југославија“.

Како је наведено, стечајни дужник “Danube Riverside” продаје се по почетној цијени од 3,17 милијарди динара (око 53 милиона КМ).

Рок за откуп продајне документације је 11. март. У огласу је наведено да имовину “Danube Riverside” чине пословни простор на Булевару Николе Тесле 3 у Београду гдје се налази хотел „Југославија“, затим градско грађевинско земљиште на катастарској парцели 2442/1 катастарске општине (КО) Земун површине 45.613 метара квадратних, од чега је под објектом 13.981 квадрата, као и лустери и биста, скулптура, дјело Александра Зарина.

За лустер таваницу у оквиру хотела „Југославија“ наводи се да је у складу са рјешењем Музеја примењене уметности одређена за добро које ужива претходну заштиту Музеја примењене уметности.

За бронзану бисту дио фонтане Водени цвијет Александра Зарина је рјешењем Народног музеја Србије утврђено својство културног добра.

Наводи се да је катастарска парцела 2442/1 КО Земун предмет заједничке својине стечајног дужника и друштва МВ Инвестмент доо Београд и да није урађено правно разграничење у смислу опредјељивања сувласничких удела на земљишту, нити физичка диоба земљишта па је процијена вриједности имовине рађена под специјалном претпоставком.

У огласу се истиче и да је пред Привредним судом у Београду у току парнични поступак по оспореном излучном захтјеву Луке Београд, у коме је тужилац против стечајног дужника и МВ Инвестмент покренуо имовинско-правни захтјев који терети диео поменуте катастарске парцеле гдје се налази хотел „Југославија“.

Хотел „Југославија“ отворен је 1969. године, када је био и највећи и најмодернији хотел у СФРЈ, а међу његовим гостима били су британска краљица Елизабета, астронаут Нил Амстронг, амерички предсједници Ричард Никсон и Џими Картер, либијски вођа Муамер ел Гадафи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана