Кокаин прикривали кафом и бијелим луком

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Током протеклог викенда, цариници су на прелазима Хоргош и Градина открили и спријечили неколико покушаја кријумчарења мањих количина дроге, скривених на необичним мјестима.

На улазу граничног прелаза Хоргош 24. фебруара спријечен је покушај кријумчарења 40,5 грама кокаина запакованог у двије врећице и скривеног у ранцу који је био пријављен као пошиљка, саопштено је из Управе царина.

Прегледом пртљага аутобуса албанских регистарских ознака који се са 33 путника из Брисела упутио ка Тирани, возачи су на преглед доставили и списак пошиљака преузетих на превоз, међу којима се налазио и један сумњиви ранац.

Наводи се да је детаљном контролом утврђено да се у ранцу међу гардеробом налази завежљај са два грумена кокаина увијена у пластичну фолију, а жељећи да неутралишу мирис дроге, кријумчари су замотуљке кокаина уваљали у расуту кафу и неколико ченова бијелог лука.

Истог дана, на излазу граничног прелаза Градина, у доњем вешу једног путника (36) откривен је грумен хашиша од око пет грама.

Сличан покушај кријумчарења забиљежен је и 26. фебруара на прелазу Хоргош, када је код још једног страног држављанина откривено око два грама метафентамина.

У унутрашњем џепу једне од три јакне које је поменути путник носио на себи, откривена је пластична врећица са кристалним прахом, епрувета са непознатом течношћу блиједо жуте боје, шприц са течношћу браон боје, 10 непознатих таблета бијеле боје, као и једна врећица са кристалним прахом скривена у унутрашњости металног привјеска за кључеве.

Из Управе царине подсјећају да је пренос психоактивних супстанци преко границе забрањен, без обзира на врсту и количину, а уколико је ријеч о средствима за уобичајену терапију, путник је  дужан да код себе има доказ о неопходности коришћења такве врсте лијекова у сврху терапије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана