Кнежевић: Кривокапиц тразио намирнице од Србије, а не од Бугарске

Танјуг
Кнежевић: Кривокапиц тразио намирнице од Србије, а не од Бугарске

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић објавио је документа из којих се види да је смијењени премијер Здравко Кривокапић 25. марта ове године тражио помоћ у намирницима од Србије.

Кнежевић је у саопштењу оцијенио да је Кривокапић током синоћњег интервјуа за РТЦГ још једном, како је навео, "демонстрирао лаж као једини познати модел свог дјеловања".

"За неког ко је у 2020. годину ушао као Србин, 2021. годину започео као двјеста посто Црногорац, да би у 2022. години постао Тута Бугарин, технички премијер Кривокапић ће добити ексклузивну прилику да објасни црногорској јавности да ли је бугарском премијеру или српској премијерки послао допис у којем преклиње за пшеницу, брашно, кукуруз, шећер и кухињску со", навео је Кнежевић.

Додао је да прилаже дописе обраћања Кривокапића званичном Београду иако је синоћ, како Кнежевић каже, "црногорске грађане убјеђивао да им је Софија у сваком смислу ближа".

Кривокапић је синоћ у интервјуу за РТЦГ рекао да је званична Србија покушала је да уцијени Црну Гору да ли ће јој безбједити основне животне намирнице у зависности од тога хоће ли бити дио Опен Балкана или неће. Додао је да је Подгорица након одлуке Србије да забрани извоз тражила алтернативне начине снабдјевања и да је, како је рекао, "на добром путу".

"Покренута је иницијатива да се брашно добавља из Бугарске, што је унијело панику у Србији", рекао је Кривокапић. Додао је да је разлика између Србије и Бугарске у цијени транспорта житарица, али да се тражи оптимизација тих трошкова и да ће, ако то успије, трошкови транспорта бити и мањи него из Србије.

Премијерка Србије Ана Брнабић реаговала је на изјаву Кривокапића да је Србија покушала да уцијени Црну Гору обезбеђивањем основних животних намирница за улазак Подгорице у иницијативу Отворени Балкан.

"Питам професора Кривокапића како Вас није срамота да тако бестидно лажете? Узгред, када вас је то Вучић позвао, упутио поруку, рекао било коју реч уцене у вези са храном/робом из Србије? Пошто знам да није, враћам се на питање: да ли вас је бар мало срамота?", написала је Брнабић на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана