Кисић Тепавчевић: Највећи број заражених са подручја Београда

Срна
Кисић Тепавчевић: Највећи број заражених са подручја Београда

БЕОГРАД - У Србији је посљедњих дана највећи број заражених вирусом корона са подручја Београда, а најчешће су заражени на прославама, рекла је замјеник директора Института “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић.

Коментаришћи податак да су у посљедња 24 часа у Србији регистрована још 73 случаја вируса корона и да то представља раст броја новозаражених, Тепавчевићева је за РТС рекла да тумачење појединачних бројева није валидан показатељ.

“Тестирали смо скоро 6.000 људи, што показује да радимо активан надзор када је у питању обољење. Истичемо и то какву клиничку форму инфекције имају људи, велика већина нема симптоме или има благе симптоме, све је више дана да немамо смртне случајеве, а није се повећао ни број људи на респираторима”, истакла је Тепавчевићева.

Према њеним ријечима, чињеница је да је сада мања активност вируса, као и вјероватноћа преноса у ово доба године.

“Ослабила је могућност да изазове тешке форме болести, чим имамо и један резервоар инфекције, он ће се преносити. То се управо и дешава ових дана”, навела је Тепавчевићева.

Она је додала да сва истраживања показују да се заражавање дешавало на прославама, окупљањима у затвореним просторима.

“Најстарији су и даље најсавеснији у укупној структури обољевања, они нису често заступљени. Највише је младих”, рекла је Тепавчевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана