Кисић Тепавчевић: Мјере постоје, али вакцинација нема алтернативу

Срна
Кисић Тепавчевић: Мјере постоје, али вакцинација нема алтернативу

БЕОГРАД - Члан Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да у Србији и те како постоје мјере за борбу против корона вируса које су на снази, али је указала да вакцинација нема алтернативу и још једном апеловала на све да се вакцинишу.

Тепавчевићева је РТС рекла да постоје мјере на уласку у земљу које подразумијевају да ко није вакцинисан или нема налаз пи-си-ар /ПЦР/ теста мора у изолацију, мјере за све затворене просторе, за школске и предшколске установе, трговинске центре...

Одговарајући на питање да ли се може очекивати доношење рестриктивнијих мјера, имајући у виду повећан број новозаражених и преминулих, Тепавчевићева је истакла да је одговор врло једноставан - “вакцинација, вакцинација, вакцинација”.

“Последњих дана имамо пораст вакцинације, али немојте да дочекамо да нам се неки члан породице разболи или умре да бисмо били свесни колико је овај вирус опасан” поручила је Тепавчевићева.

Када је ријеч о установама социјалне заштите, Тепавечевићева је рекла да је тренутно код 302 корисника тих установа потврђено присуство корона вируса.

“Ради се о најстаријим суграђанима, са хроничним болестима, али који су углавном вакцинисани и управо због тога имају благе форме болести”, навела је Тепавчевићева, која је и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана