Кисић: Сви објекти у Србији од сутра раде до 23 сата

Танјуг
Кисић: Сви објекти у Србији од сутра раде до 23 сата

БЕОГРАД - На данашњој сједници Кризног штаба одлучено је да сви објекти у Србији могу да раде до 23 сата.

Одлука на снагу ступа сутра, а ограничавање радног времена до 23 часа заправо је поостравање мјера, јер су поједини објекти, који имају баште, могли да раде до један сат послије поноћи.

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић каже и да ће контрола примјене мјера бити поооштена у цијелој Србији, а посебно у оним дијеловима гдје је регистрован највећи број обољелих.

"Контрола и санкције ће бити много строже него у претходном периоду", рекла је Кисић Тепавчевић новинарима након седнице Кризног штаба.

Она је навела да је током посљедњих неколико дана дошло до повећања броја лабораторијски потврђених слуцајева заразе вирусом корона и да је највећи број обољелих из Београда.

"Глобално ми смо још једна од земаља са најнижном стопом учесталости обољевања. Међутим, ако поредимо са претходном недељом видимо тренд пораста обољевања и ове недеље тај тренд је за 19 одсто већи него у неделљи која је претходила", рекла је Кисић Тепавчевић.

Истиче је да је то алармантна информација уколико се имају у виду друге земље које су имале повољну епидемиолошку ситуацију, али се то брзо промјенило.

Како каже, сада је кључни моменат да сви појединачно дамо све од себе, да се поштују превентивне мјере-ношење маски избјегавање окупљања, лична хигијена .

Упитана да ли хе бити затварања Београда и поновног увођења ванредног стања, Кисић је навела да Кризни штаб није ни разматрао такву могућност.

"Морамо да научимо за живимо са вирусом", закључила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана