Кисић: Србија земља која избјеглице дочекује раширених руку

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Србија је пријатељска земља која све избјеглице дочекује раширених руку, рекла је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Дарија Кисић, која је поводом 20. јуна - Међународног дана избјеглица присуствовала отварању изложбе "Шта су са собом понијели".

Кисићева је на изложби, коју је у Етнографском музеју организовао УНХЦР, рекла да државни органи Србије од марта активно раде са избјеглицама из Украјине који су смјештени у колективним центрима, а посебно на укључивању избјеглица на тржиште рада, у складу са међународним и домаћим стандардима.

Кисићева је рекла и да се ове године навршило 30 година од како је и она као избјеглица напустила свој дом, саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

"Време неумољиво пролази, а оно што из личног искуства и искуства огромног броја избеглица широм света могу да кажем је да избеглице, осим тих пар ситница које понесу са собом, носе и своје срце, душу. Не желе никога да угрозе, не желе никоме ништа да узму, већ само желе шансу да нормално живе", рекла је Кисићева.

Она је истакла значај социјалне заштите и заштите малољетника без пратње, те додала да су од 2015. године до данас државни органи Србије збринули више од 10.000 малољетника без пратње, док је скоро 1.000 било смјештено у установама социјалне заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана