Кисић: Смирује се епидемиолошка ситуација у Србији

Срна
Кисић: Смирује се епидемиолошка ситуација у Србији

БЕОГРАД - У претходна 24 сата у Србнији је тестирано 10.571 особа, позитивно на вирус корона је 158 људи, док су умрла три пацијента.

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић каже да је на респиратору 57 пацијената, да је за 24 сата на болничко лијечење примљено 119 пацијената, а да су отпуштене 204 особе.

Тренутно је на болничком лијечењу 1.456 пацијената. Од почетка епидемије тестирано је 831.677 особа, а умрло је укупно 684 људи од ковид 19.

"Последњих дана видимо да се епидемиолошка ситуација стабилизује и смирује. У многим градовима стекли су се услови за укидање ванредне ситуације. На данашњи дан у Крушевцу и Шапцу није потврђен ниједан нови случај болести", рекла је Кисић Тепавчевић.

Она је навела да има искакања у појединим градовима, те је тако у Оџацима било шест позитивних од 46 тестираних, што је највећи степен позитивности у једном граду.

"Видимо стабилизацију епидемиолошке ситуације са трендом пада за коју се надамо да ће се одржати у наредном периоду . Морамо да поштујемо превентивне мере јер су оне дале ефекта и допринеле да се стабилизује епидемиолошка ситуација", закључила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана