Кисић: Корона ушла у 15 домова за старе, укупно 324 заражених

Танјуг
Кисић: Корона ушла у 15 домова за старе, укупно 324 заражених

НИШ - Корона вирус ушао је у 15 домова за одрасле и старе у Србији у којима су укупно заражене 324 особе, од чега 53 здравствена радника и 271 корисник, изјавила је данас члан Кризног штаба за Нишавски и Топлички округ епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је на прес конференцији у Нишу казала да је у Геронтолошком центру у том граду заражена 151 особа и да, иако већина има благе симптоме или уопште нема знакове болести, су сви смјештени у Клинички центар Ниш да би се, како је рекла, пратио читав ток инфекције и обољели били у најбољој установи '''ако се деси било какво погоршање'''.

Кисић је казала да је вирус потврђен у старачким домовима и геронтолошким центрима у Београду, Крагујевцу, Нишу ,Блацу, Смедереву, Новом Пазару и поновила да корисници тих установа спадају у најосетљиву популацију за настанак тешких форми болести и различитих компликација које могу да доведу до смртног исхода.

'''Све мере предострожности се максимално спроводе у циљу даљег сузбијања инфекције''', нагласила је Кисић.

Кисић је казала да је велики врој корисника и запослених у тим установама у изолацији и њихово стање се прати из сата у сат. На питање да ли у фабрици Џонсон Електрик у Нишу има заражених, епидемиолог Бранислав Тиодоровић је казао да је у том погону само једна особа позитивна на корона вирус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана