Кисић: Историја памти храброст српских војника на Солунском фронту

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Храбра српска војска дала је највећи допринос пробоју Солунског фронта, који је био кључни моменат у Првом свјетском рату, поручила је министар за рад, запошавање, социјална и борачка питања Дарија Кисић на Војном гробљу Зејтилник у Солуну.

"Пробој Солунсог фронта представља један од најважнијих догађаја у нашој историји, која ће памтити огромну храброст српских војника, њихову велику љубав према отаџбини, велику жељу и вољу да се што пре врате на своја огњишта и да својој домовини донесу слободу. На томе ћемо им бити вечно захвални", рекла је Кисићева.

Кисићева, која је положила вијенац и предводила делегацију Србије на комеморативној државној свечаности поводом 104 године од пробоја Солунског фронта, истакла да су српски војници тада дали своје животе да би данашње генерације живјеле у миру и слободи као највећим вриједностима које као народ морамо да чувамо, саопштено је из ресорног министарства.

"И данас када стојимо овде на војном гробљу на Зејтинлику треба да будемо свесни да оно јесте симбол страдања, али је и симбол јунаштва, слободе и љубави према домовини. Нека је вечна слава и хвала српским јунацима", навела је Кисићева, која је данас на Зејтилнику разговарала и са дугогишњим чуваром тог гробља Ђорђем Михаиловићем.

Комеморативној свечаности присуствовао је и министар за рад и борачко-инвалидску заштиту Републике Српске Душко Милуновић, а пошту српским војницима одали су и представници Министарства одбране и Војске Србије, конзулата Србије у Солуну и представници удружења која његују традиције ослободилачких ратова Србије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана