Кисић: Да бисмо попустили мере, морају да попусте и бројеви

Танјуг
Кисић: Да бисмо попустили мере, морају да попусте и бројеви

БЕОГРАД - У Србији преовлађује нов сој корона вируса, који се брже шири, упозорила је данас чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић и додала да је потребно да опадне број заражених да би могле да се ублаже мјере.

"Заравњење криве на 4.000 или 5.000 дневно није велики успјех, али јесте боље од раста", рекла је Кисић Тепавчевић за ТВ Б92.

Она је примјетила да се, упркос ширењу вируса у Србији, људи понашају ризично.

"Јасно је да не видимо крај овоме, али на нама је да спречимо ширење вируса", поручила је она.

Кисић Тепавчевић нагласила је да је јако тешко наћи баланс када се бирају мјере.

"Да би дошло до попуштања мера, морају да попусте и бројеви. Нису то бројеви, то су стварни људи који у овом моменту леже у болницама и који се боре за дах, а међу њима су и стварни људи који сваки дан изгубе битку с болешћу", рекла је она.

Кисић Тепавчевић је истакла да су друге земље Европе при увођењу мјера разматрале рад угоститељских објеката.

"Чињеница је да морамо да радимо, да привређујемо, да мора да постоји новац да би се купиле вакцине и лекови. Шта год да ставите на другу страну здравље мора да претегне", поручила је она.

Указујући на значај вакцинације, Кисић Тепавчевић је рекал да то није само "једноставна ствар избора" већ и свести о томе да вакцином штитимо и себе, али и друге.

"Не може вакцина да уцини чудо, ако се велики број људи не понаша дисциплиновано. Потребне су две дозе у тој првој вакцинацији и после друге је потребно је време да се створи потребна колицина антитела", нагласила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана